Ekonomi

Bitcoin 64 bin dolara meydan okurken Ether fiyatları düşüş trendinde

Bitcoin (BTC), Asya sabah saatlerinde zorlu zamanlar geçirmesinin ardından 64.000 doların biraz üzerinde işlem görüyor.

Singapur merkezli Presto’da türev trader’ı olan Jun-young Heo, CoinDesk ile yaptığı röportajda, “Beklenmedik şekilde yüksek olan ABD hazine getirileri, doların güçlenmesi ve Orta Doğu’daki jeopolitik risklerle birleşerek kripto piyasaları üzerinde baskı oluşturdu.” dedi.

Yeo, riskten kaçış yöneliminin türev piyasasına da yansıdığını, bazı borsalardaki fonlama oranlarının negatife döndüğünü ve üç aylık bazda getirilerin %10’a “gerilediğini” söyledi.

Heo, “Kısa vadeli satım opsiyonları hem BTC hem de ETH için alım opsiyonlarından daha pahalı.” diye devam etti.

Son 12 saatteki tasfiyeler, yükseliş ve düşüş vadeli işlem bahisleri arasında neredeyse eşit olarak bölündü. 31,1 milyon dolarlık uzun pozisyon tasfiye edildi ve 36,49 milyon dolarlık kısa pozisyon rekt oldu.

Hong Kong’da bir kripto piyasası yapıcısı olan Keyrock’ın iş geliştirme başkanı Justin d’Anethan, CoinDesk’e gönderdiği notta “Görünüşe göre yatırımcılar, tüm zamanların en yüksek seviyelerinden pek de nasiplenemedi ancak tamamen düşüeş geçilmiş olabileceği konusuna katılmıyor.” dedi.

Dünyanın en büyük dijital varlıklarının performansını ölçen CoinDesk 20 Endeksi, 2.174 seviyesinde yatay işlem görüyor.

Katalizörlerin etkisine değinen d’Anethan, şöyle ekliyor:

“Şaşırtıcı derecede yüksek enflasyon ve tabii ki Orta Doğu’daki gerilimin artmasıyla birlikte, hawkish (şahin) faiz beklentileri ve makro katalizörler tüm risk varlıklarına hakim olmuş gibi görünüyor.”

d’Anethan, kriptodaki yatay fiyat hareketlerinin ve belli bir aralıkta seyretmenin kaldıraç trader’larını mağdur edebileceğini belirtiyor.

Heo ise şöyle ekliyor:

“Tekrar yükselişe geçebilmek için her zamanki olaylardan ziyade biraz zamana veya başka bir katalizörlere ihtiyaç var.”

Bu makale ilk olarak CoinDesk Türkiye üzerinde yayımlanmıştır.

silivriajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu