Teknoloji

Egeli akademisyen Prof. Dr. Kabay, “Teknoloji Yol Haritalarını” hazırlayacak ekipte yer alacak

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nalan Kabay, Cumhurbaşkanlığı Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Heyeti tarafından oluşturulan “Tuzdan Arındırma Teknolojileri Teknoloji Yol Haritası” çalışma seti arasında yer aldı. Çalışma seti; Yer altı ve yer üstü su kaynaklarının belirli işlemlerden geçtikten sonra içindeki tuzun arıtılarak kullanıma hazır hale getirilmesi için çalışacak.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Prof. Dr. Nalan Kabay’ı tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Prof. Dr. Kabay, “Cumhurbaşkanlığı Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikası Kurulu tarafından Tuzdan Arındırma Teknolojileri Teknoloji Yol Haritası çalışma grubunda yer almak üzere davet edildim. Teknoloji Odaklı Öncelikli Ulusal Girişim başlığı altında konsey bünyesinde oluşturulacak çalışma kümeleri aracılığıyla ‘Teknoloji Yol Haritaları’ hazırlanacak. Bu kapsamda ulusal girişim başlıklarından biri olan ‘Tuzdan Arındırma Teknolojileri’ için çalışma kümesi oluşturuldu. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal beni ‘Tuzdan Arındırma Teknolojileri Teknoloji Yol Haritası’ çalışma grubunda yer almaya davet etti. “Ege Üniversitesi’ni temsil eden bu grupta yer almak bana gurur veriyor” dedi.

Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Komitesi; Bölgesel ve küresel rekabette karşılaştırmalı üstünlük sağlayacak alanların belirlenmesi ve bu alanlara yönelik önerilerde bulunulması; Ekonomik kalkınma, sosyal kalkınma ve milli güvenlik doğrultusunda bilim ve teknoloji alanında araştırma ve geliştirme politikalarının belirlenmesi, yönlendirilmesi ve uyumlaştırılması amacıyla altyapı, insan kaynakları ve diğer tüm kaynakların geliştirilmesine yönelik araştırmalar yapar ve öneriler oluşturur. amaçlar. Teknoloji Yol Haritası ile teknolojik hedeflerin, kritik işlerin, teknoloji ve Ar-Ge ve inovasyon konularının belirlenmesi, ülkemizde fizibilite ile ilgili kritik konuların belirlenmesi, Dünya ve Türkiye’deki THS seviyesinin ve başarılı işletmelerin ortaya konulması, Ar-Ge, inovasyon ve tanıtım çalışmalarının kurulması işbirliği modeli. hedef alınıyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

kemah-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu