Yaşam

Ev yapımı çikolata sürülmesinin tanımı, nasıl yapılır? Kolay ev yapımı Nutella tarifi…

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan çikolatalı sürülebilir ürünler, market raflarında sıklıkla görülüyor. Ne yazık ki süpermarketlerden satın alınan sürülebilir çikolatalar, soya ve işlenmiş şeker gibi sağlık açısından risk oluşturabilecek bileşenler içermektedir.

7’den 70’e herkesin severek tükettiği çikolatalı tatlılar olarak da bilinen Nutella’yı evde daha sağlıklı bir şekilde yapmak mümkün. ev yapımı Nutella için; Kavrulmuş fındık, kakao, pudra şekeri, hindistan cevizi, çikolata, tuz ve vanilya gibi malzemelere ihtiyaç duyulmaktadır.

EVDE ÜRETİMLİ NUTELLA NASIL YAPILIR?

ev yapımı Nutella Tanımın en önemli kısmı mutfak robotunuzun fındık ezmesi yapabilecek kadar güçlü olmasıdır. Aksi takdirde mutfak robotunuzu zorlayabilir ve bozulmasına neden olabilirsiniz. Mutfak robotunuz bu işleme uygunsa gelin ev yapımı NutellaTanıma geçelim.

  • ev yapımı Nutella Tanımının en değerli maddesi fındıktır. Nutella’nın kremsi bir kıvama sahip olabilmesi için fındığın kavrularak kabuklarından ayrılması ve doğal yağlarının açığa çıkması gerekir. Bunun için fındıklarınızı önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika kadar kavurun. Kabuklarından ayrılmaya başlayınca ocaktan alın.
  • Fırından çıkardığınız fındıkları bir bezin üzerine serin ve üzerini bezin bir kısmıyla örterek kabuklarının nemlenmesini sağlayın. Daha sonra beze bastırın ve fındıkları ileri geri hareket ettirin. Bu sayede kabukları kolaylıkla soyulacaktır.
  • Çikolataları benmari usulü eritin. Çikolatalar erirken soyulmuş fındıkları mutfak robotuna atın ve çikolatalar dışındaki tüm malzemeleri ekleyip püre haline getirin. Çekim yaparken kameranızı ortaya koymayı unutmayın.
  • Püre haline gelen karışıma eritilmiş çikolatayı ekleyin ve son kez karıştırarak karıştırın. Sen hazırladın ev yapımı NutellaTemiz bir kavanoza koyup oda sıcaklığında muhafaza edin.

EV YAPIMI NUTELLA SAKLAMA TALİMATLARI
 

Marketlerden satın alınan hazır gıdalar, yüksek sıcaklıklarda pastörize edilmesi ve birçok koruyucu madde içermesi nedeniyle uzun raf ömrü sağlayabilmektedir. Neredeyse ev yapımı NutellaVe böyle bir şey söz konusu olamaz. ev yapımı NutellaCam kavanozda oda sıcaklığında ya da buzdolabında 2-3 haftaya kadar saklayabilirsiniz.

buzdolabında saklandı ev yapımı NutellaKullanmadan önce sürülebilir bir kıvama gelmesi için oda sıcaklığında bekletmeniz gerekiyor.

İşte marketlerden alınan çikolatalar kadar lezzetli, daha sağlıklı ve lezzetli ev yapımı Nutella tarifi…

EV YAPIMI NUTELLA TARİFİ

Ev Yapımı Nutella Tanımı İçin Malzemeler;

  • 1 su bardağı kavrulmuş fındık,
  • 3 yemek kaşığı kakao,
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri,
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi,
  • 1 yemek kaşığı bitter çikolata modülleri,
  • 300 gram sütlü çikolata,
  • ¼ çay kaşığı tuz,
  • Yarım çay kaşığı vanilya

Ev Yapımı Nutella Nasıl Yapılır?

Aşama 1

konut üretimi nutella Bunu yapmak için öncelikle kavrulmuş fındıkları fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10-15 dakika kadar ısıtın. Yanmayı önlemek için bu aşamada dikkatli olun. Daha sonra ısınan fındıkları temiz bir beze dökün, üzerini örtün ve 5 dakika bekletin. Üzeri örtülen fındıkları bir bezle ovalayarak kabuklarından çıkarın.

Adım 2

Benmariyi eritmek için bir tencereye su ekleyip ocakta kaynamaya bırakın. Bu arada 300 gram sütlü çikolatayı küçük küpler halinde kesin. Su kaynamaya başlayınca kestiğiniz çikolatayı ve 1 yemek kaşığı bitter çikolatayı sağlam bir kaseye alıp, ocakta benmari usulü eritin.

Aşama 3

1 su bardağı soyulmuş ve kavrulmuş fındığı henüz sıcakken mutfak robotuna ekleyin. 3 yemek kaşığı kakao, yarım çay kaşığı vanilya, 4 yemek kaşığı pudra şekeri ve ¼ çay kaşığı tuzu ekleyip püre haline gelinceye kadar karıştırın.

4. Adım

Püre haline gelen karışıma 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı ve eritilmiş çikolatayı ekleyip öğütmeye devam edin. Kavrulmuş fındıklar mutfak robotunda işlenirken biraz zorlansa da yavaş yavaş sıvı krema kıvamına gelecektir.

Adım 5

kremsi ev yapımı Nutella Temiz bir kavanoza koyup soğumaya bırakın. Oda sıcaklığında muhafaza ederek tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu