Yaşam
Fırında helvanın tanımı, nasıl yapılır?
Fırında helva tatlısı, daha çok balık yendikten sonra tercih edilen ve tatlı isteğini anında kesen oldukça pratik bir tatlıdır. Balık lokantalarının menülerinde sıklıkla yer alan fırın helvası, tahin helvasının pişirilmesiyle yapılıyor.
Balık yedikten sonra tatlı isteğinizi kesecek en hızlı ve kolay tanımı aradık. İşte enfes fırın helvası tarifi…
FIRIN HELVA TARİFİ
4 KİŞİLİK / HAZIRLIK SÜRESİ: 5 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 15 DAKİKA
Malzemeler;
- 300 gram tahin helvası,
- 1 yemek kaşığı limon suyu,
- 1 su bardağı oda sıcaklığında süt,
- 1/2 çay kaşığı toz tarçın,
- 1,5 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ
Yapılışı:
- Fırınınızı önceden 190 derecede ısıtın.
- Helvayı küp küp doğrayıp derin bir kaba alın.
- Süt, tereyağı ve limon suyunu ekleyip çatalla iyice ezin.
- Sıvı bir kıvam alan karışımı ısıya dayanıklı güveçlere bulayın.
- Fırına koyun ve altın kahverengi olana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
Fırından çıkan helvanın üzerine fındık veya fıstık tozu serpip sıcak servis yapın.
Afiyet olsun!
haber-oguzeli.com.tr