Haber

Milli Yol Partisi’nden Ozankaya: Yüksek enflasyon ülkemizin kanayan yarası

Milliyetçi Yol Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tayfun Ozankaya, iktidar ve muhalefetin kendi sorunlarıyla uğraşmaktan Türkiye’nin sorunlarına çare bulamadığını belirtti. söz konusu.

Milli Yol Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tayfun Ozankaya, partisinin İzmir İl Başkanlığı binasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. İki ay önce yeni hükümetin kurulduğunu ifade eden Ozankaya, “Halkın umudu olsun diye ekonominin başına Mehmet Şimşek getirildi. Aradan iki ay geçmesine rağmen yeni ekonomi yönetimi bir paket program açıklamadı. günlük alınan kararlarla ekonomi düzelmeye çalışılıyor, reel departman da Türk insanı da bunun nasıl davranacağını bilmiyor.2001’de yaşanan ağır ekonomik krizde, ifadelerini kullandı.

Hazine’nin borcunun sürekli arttığını öne süren Ozankaya, şöyle devam etti:

“Bugüne kadar 5 trilyon 600 milyar olan Hazine’nin borç rakamı haziranda 882 milyar arttı. Yaklaşık 1 trilyon liralık artış var. Türkiye’nin borçlarının kapanmasının önünü nasıl açacaklar? Kamuoyunda çok tartışılan başta emeklilerimiz olmak üzere sabit gelirlilerin maaşlarına zam gelmesine rağmen açlığın ve yoksulluğun sona çok uzak olmaması içler acısı.Zararın boyutunu tahmin edemiyoruz. ekonominin tüm bileşenleri bununla ilgili bir öngörüde bulunmak şart.Faiz oranlarının ne olacağını kimse kestiremez.Reel sektör son dönemde farklı faiz oranları uygulama ve kredi verememe sorunu ile karşı karşıya. Çiftçilerin ve balık üreticilerinin acilen alması gereken üretimi artırıcı tedbirler nelerdir Et, süt, balık gibi temel gıda maddelerine ucuz erişim ne zaman mümkün olacak? Devlet halka bir IBAN numarası gönderdi. Harika durumlarda IBAN göndermeye gerek duymayan, özünde kendi kendine yardım eden bir toplumuz. Son dönemde ekonomik krizden çıkmanın değerli bir yolu da vergi artışları ve çok yüksek zamlar. Yüksek vergi artışları halka gönderilen IBAN’lardır. Salgın döneminde varlığı iyi olanlar yardım ederken, bugün zengin fakir fark etmeksizin tüm halktan para toplanıyor. Ekonomiyi iyileştirmek için yüksek vergiler toplamak 17. yüzyılda derebeylerinin yoluydu. Bunun için yurt dışında eğitim almaya gerek yoktur. Bu en kolay şey. Marifet, toplumun bütün kesimleri arasında gelire göre vergi vermektir.”

‘ZOMBİ ŞİRKETİ’ VURGULAMASI

Milli Yol Partisi üyelerinin ekonomi alanında gerekli proje çalışmalarını yürüttüğünü kaydeden Tayfun Ozankaya, bunları açıklamak için Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek’ten randevu almak istediklerini belirtti. Ozankaya, “Yakın gelecekte ülkemizin iflas etme riski var. Piyasada iktisatçıların kullandığı bir reçete var. Zombi şirket nedir? İşletme sermayesini kaybetmiş borç odaklı şirkettir. Bu dönemde krediye ulaşabilenler yüksek faizle borçlanıyor. Hükümeti uyarıyoruz, sanayiciyi ucuz kredi verme konusunda rahatlatacak tedbirleri alın. Doğmamış yetimin hakkı var” dedi.

Kaynak kaybını önlemek için özel servet fonu anonim şirket projesini taraf olarak oluşturduklarını ifade eden Ozankaya, şunları kaydetti:

“Projelerimizi anlatacak mecra bulmakta zorlanıyoruz. Bazı medya organları bizimle konuşmadığı için kamuoyu ile tanışma fırsatımız olmadı. Ancak iş dünyasıyla görüşmeye başladık. “Ülkemizin atık kaynağı eğitimli personel. Yetişmiş insan kaynağımızın yurt dışına gittiğini görüyoruz. Yurt dışından aldığımız göçün kalitesine baktığınız zaman eğitimsiz birçok insan eğitimsiz. Devletin göçmenlerle bir sorunu olmalı, örneğin; işi olmayan, kalifiye işçisi olmayan kabahatler örgütü. Bir heyet kurulmalı ve bunların yurt dışına nasıl gönderileceği belirlenmelidir.”

ORMAN YANGINLARINA AĞIR YAPTIRIM

Son dönemde orman yangınları konusuna da dikkat çeken Milli Yol Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tayfun Ozankaya, “İtfaiye uçakları gibi her türlü tedbirin alınmamasının izahı olamaz. Türkiye ormanlardan güçlü değildir. .Arsanın yüzde 30’u orman.Çoğu genç orman.Firmaların maden ruhsatlarıyla ağaçları kestiğini görüyoruz,uzun zamandır hangi kriterlere göre verildiğini bilmiyoruz.Yalova’da bir konak olması talimatını verdi. çınarın dalı kesilmesin diye iki metre hareket ettirilmelidir.Biz dalı geçtik ve ormanları katlediyoruz.Kanada orman bakımından uçsuz bucaksız yaşlı ağaçlara sahip bir ülke değil,ağaç veya dal kesemezsiniz.Kimsenin Bu zenginliği bilerek yok eden en ağır şekilde cezalandırılmalıdır.”

6 Şubat’ta meydana gelen depremin verdiği zararın büyüklüğünü vurgulayan Ozankaya, depremzedelerin yakınlarıyla birlikte illere göç ettiğini belirterek, “Hükümete diyoruz ki depremzedelerimizin tüm sorunları değişmeden çözülsün. o bölgenin demografik yapısında yaşanan aksaklıklar neticesinde gençlik teşkilatımıza acil kurtarma timi kurulması talimatını verdik.Genç kardeşlerimiz milletimize arama kurtarma timi olarak görevlendirilecek mümkün olan en hızlı şekilde bir arama kurtarma ekibi.” dedi. Uzmanların beyin sarsıntısı riskine karşı sık sık uyarılarda bulunduğunu hatırlatan Ozankaya, önlem alınması için çağrıda bulundu.

DÖVİZ TUTUKLU MEVDUATA ELEŞTİRİ

İktidarı ekonomik rakamlar üzerinden eleştiren Ozankaya, şunları söyledi:

“Hazine borçlusu, maliyet arttı. Maliyetin artması çok yüksek faiz ödemesi demek. El bombası dedikleri kur korumalı mevduat aslında atom bombası. Verilere göre şu anda 120 milyar doların üzerinde mevduat var. Mart 2022’den Nisan 2023’e kadar Hazine’nin sadece kur koruması için ödediği miktar 95.5 milyar TL’yi bulan Hazine, yoksullara konut yaptırırken parasını faiz lobisine veriyor. Türkiye’de mevduatın yaklaşık yüzde 75’i 10 bin lira ve altından oluşuyor. Diğer bir deyişle, birkaç kişi mevduatın çoğunluğuna sahiptir. Hazine’nin faiz giderlerinin önemli bir kısmı çok az sayıda kişinin elinde. Toplumun büyük bir bölümü çalışmakta ve vergi ödemekte katma değerden nasibini alamıyor” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kaynaklarının bitmediğini dile getiren Ozankaya, kaynakların israf edilmemesi gerektiğine işaret ederek, “Milleti kurtarma teklifi nasıl oldu bilmiyorum. Halkın tasarrufta önceliği var.Cumhurbaşkanımız da dahil.Körfez ülkelerini ziyareti sırasında 3 uçak havalandı.Tasarruf devletten başlayıp halka gidiyor.Emekliye verilen emekli maaşında iki mesaj var. “En çok üzerinde durulması gereken bahis bu. Hükümetin acil önlemler alması gerekiyor. Burada insanlar fedakarlık yapıyor” dedi.

TARIMDA İSTİHBARAT BÖLÜMÜNÜN KURULMASI ÖNERİLMİŞTİR

Türkiye’nin tarımsal üretimde kendine yeten ülkelerden biri olduğunu, ithalatta rekorlar kırmaya başladığını savunan Tayfun Ozankaya, Rusya’nın son dönemde tahıl koridoruyla ilgili anlaşmayı fesh ettiğini hatırlatarak, “Türkiye en çok ithalat yapan ülke oldu. Ülkenin önünde sorunlar yumağı gibi duruyor. Türkiye milli üretimini artırmalı. Tarım ve hayvancılığa yüksek takviye yapılmalı. İstihbarat birimi kurulmasını öneriyoruz. Doğru bilgi toplamak, Ankara’nın merkezine entegre etmek, odaları tamamlamak, gerçek havzalarda gerçek üretimin yapılmasını sağlamak gerekiyor. Daha çok, daha az su gerektiren eserler gerçek havzalarda yetiştirilmelidir” dedi.

Gıda güvenliğinin bir milli güvenlik meselesi olduğunun altını çizen Ozankaya, Türkiye’nin güçlü kalabilmesi için kendi gıdasını ve enerjisini üretmesi gerektiğini, temiz su kaynaklarının korunmasının kaçınılmaz olduğunu ifade etti. Ozankaya konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Türk milletine sesleniyorum. Genetik kodlarımızda, inanç sistemimizde kadına şiddet yok. Son dönemde bu arttı. Bu çok yanlış. Kadınlarımız bizim çiçeklerimiz. Eşit yurttaşlar olarak yaşamak zorundayız. .Cinsiyetçi yaklaşamayız.Acilen çözülmesi gereken bu konudaki tartışma İstanbul sözleşmesi dışındadır.Bu konudaki tartışma yersizdir.Okul öncesi eğitimden başlayarak halk eğitimi halkla sağlanmalıdır. Hizmet ilanları Kadını koruma kavramını aileyi koruma kavramından amansızca eğiteceğiz.”Maalesef bütün bu konuların analizinde iktidar ve muhalefet kendi sorunlarıyla baş edecek bir yol bulamıyor. Ulusal Yol Partisi’ni izlemeye devam edin. Unsurlarımız ve millet sevgimiz sizleri partimizde buluşturacaktır.”

– izmir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu