FİLİSTİN’E DESTEK MİALLİSİNDE YUMRUKLU SALDIRI DURUMUNDA SANIK, HAKİMİN KARŞISINDA
-Ege Akersoy: Pişmanım
Özden ATİK/ İSTANBUL İstanbul’da düzenlenen Filistin’e destek mitinginde “Kelime-i Tevhid” bayrağı taşıyan İsmail Aydemir’e yumruk attığı için 17 gün tutuklu bulunan 25 yaşındaki üniversite öğrencisi Ege Akersoy, huzuruna çıktı. hakim bugün 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakime başvurdu. Şikayetçinin taşıdığı bayrağın Suudi Arabistan bayrağı olabileceğini düşündüğünü belirten Akersoy, “Pişmanım. Yaptığımın yanlış olduğunu biliyorum.” Mahkeme, Akersoy’a yönelik uluslararası yasağı kaldırdı ve belgenin mütalaasını hazırlamak üzere savcılığa gönderilmesine karar verdi.
İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmaya tutuksuz sanık Ege Akersoy katılırken, müşteki İsmail Aydemir katılmadı.
Sanık Ege Akersoy, kimlik sorgulamasında elektrik mühendisliği mezunu ve öğrenci olduğunu, çalışmadığı için herhangi bir gelirinin olmadığını söyledi. Akersoy, “31 Aralık’ta arkadaşımın yanında kaldım. Sabah Kadıköy’den vapurla Karaköy’e geldim. Şikayetçi İsmail Aydemir’i Haliç metrosunun yakınında gördüm. Elinde Arapça yazılı yeşil bir bayrak vardı. Suudi Arabistan bayrağı olabileceğini düşündüm.Bu olaydan önce Suudi Arabistan’daydım.Galatasaray-Fenerbahçe’de ülkemizin kurucu cumhurbaşkanının isminin anılmasından ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinden rahatsız oldukları için Oynanması planlanan maçta bu bayrağın Türkiye içinde dolaştırılmasından rahatsız oldum.Üstelik 12 askerimizin şehit olması nedeniyle ülkemizde sadece Türk bayrağının dalgalanması gerektiğini düşündüm.Şikayetçiye dedim ki: O gün tesadüfen karşılaştığım kişiye, ‘Türksün değil mi? Şu anda hassas bir dönemden geçiyoruz, şehitlerimiz varken Türk bayrağını taşımak daha doğru. Bayrağı ben taşıyacağım’ dedi. Daha sonra gerçek bana yaklaşınca, bana vuracağını düşünerek nefsi müdafaa amacıyla ona bir kez yumruk attım. Pişmanım. Yaptığımın yanlış olduğunu biliyorum. Biliyorum. Bu olay şikayetçi ile aramızda münferit bir olaydı ve öyle kalması gerekirdi. Akersoy, şikayetçiye yönelik “Tam bir Arap aşığıdır ve Arap kültürünü savunur” gibi sözler söylediğini hatırlamadığını belirtti.
Akersoy’un avukatı Ali Öztürk, “Suçun maddi ve manevi unsurları henüz oluşmamıştır. Halkın bir kesimini aşağılayacak bir durum söz konusu değildir. Aniden gelişen münferit bir olaydır.” diyerek beraat talebinde bulundu.
“ŞİKAYETİMİZ DEVAM EDİYOR”
İsmail Aydemir’in hasta olduğu için duruşmaya gelemediğini belirten müşteki avukatı Deniz Alp İmamoğlu, “Şikayetiniz devam ediyor. Savunmaları suçtan kurtulmaya yönelik. Müvekkilinin kendisine yönelik bir hamlesi olduğunu söyledi. bu yüzden yumruk atmıştır. Ancak müvekkilimin skolyoz denilen omurga eğriliği rahatsızlığı vardır. Bu nedenle yaşı ve fiziki durumu göz önüne alındığında yumruk atamaz. Olayda müvekkil yaralanmıştır. Müvekkilin elindeki bayrak kanuna aykırı mıdır, hukuka aykırı ifadeler var mı, terör örgütünün yüzü mü, hayır. Müvekkilimin taşıdığı bayrak tabutun üzerinde bulunan tevhit bayrağıdır. Müvekkilin Filistinlilere yapılanlara katılmasının nedeni sanığın cezalandırılmasını talep etmiştir. “Bu, 12 şehidimize karşı çıkmak olduğu gibi, onlara da merhamet göstermektir” diyerek cezalandırıldı. Diğer müştekinin avukatı ise müvekkilinin bayrağı miting alanındaki bir seyyar satıcıdan aldığını, kendisinin de bu bayrağı aldığını ifade etti. Türk bayrağını taşıyarak sanığın cezalandırılmasını istedi.
“OLAYI BURAYA GETİREN MEDYAYA YANSIMASI VE SOSYAL LİNÇTİR”
Savcı, dosyanın görüş alınmak üzere kendisine verilmesini istedi. Söz alan sanık avukatı Ali Öztürk, “Olayın bayrağın kanuna aykırı olup olmamasıyla hiçbir alakası yoktur. Müvekkilim, müştekinin hastalığını bilmesinin mümkün olmadığını söyledi. Aralarında arbede yaşandı ve meşru müdafaa amaçlı hareket etti. Olayı bu noktaya getiren medyaya yansıması ve bir nevi toplumsal linç olayıydı. Müvekkilim de bayrağın hukuka aykırı olduğunu söyledi.” “Üzerinde ne yazdığını bilmiyordu. Olaydan önce ne bayrak ne de şikayetçi, üzerinde ne yazdığını bilmiyordu” dedi.
YURT DIŞI YASAĞI KALDIRILDI
Mahkeme heyeti, esasa ilişkin mütalaasını hazırlamak üzere dosyanın savcılığa gönderilmesine karar verdi. Mahkeme sanığa yönelik yurt dışı yasağının kaldırılmasına karar vererek duruşmayı 19 Şubat’a erteledi.
“ELİNİ öpüp bayrağa saygı gösterirse, taviz vermeye hazırdık”
Şikayetçi avukat Deniz Alp İmamoğlu, duruşmanın ardından basına açıklama yaparak, müvekkilinin taşıdığı bayrağın kanuna aykırı bir bayrak olmadığını belirtti. Müvekkilinin uğradığı saldırının kabul edilemez olduğunu söyleyen İmamoğlu, “Niyet ve ifade özgürlüğüne böyle bir saldırı yapıldığına inanıyoruz. Sanığın cezalandırılmasını talep ettik. Sanık rastgele uzlaşmayı kabul etmedi. Açıktık. Müvekkil elini öpüp özür dilediğinde uzlaşmaya vardık, bayrağa saygı gösterisi yapıldığında biz de uzlaşmaya hazırdık.Sanık “Kabul etmedi” dedi.
İDDİAAT
1 Ocak sabahı Fatih’te düzenlenen ‘Şehitlere Rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet’ mitingine katılan İsmail Aydemir, elinde Kelime Tevhid Bayrağı ile yürüdü. Ege Akersoy, Haliç metro istasyonu yakınlarında tesadüfen tanıştığı Aydemir’e, “Sen Türk değil misin?” dedikten sonra yumruk attı. Gözaltına alınan Akersoy, tutuklanarak cezaevine gönderildi. İddianamede Ege Akersoy, Filistin’deki olayları protesto etmek için toplanan gruptan olan ve halka açık bir alanda Arapça ifadelerin yer aldığı bayrak taşıyan İsmail Aydemir’e, “Sen gerçek bir Arap aşığısın… Arap kültürünü savunuyor” diyerek halkın sosyal sınıfının etkilendiğini ifade etti. Irk veya bölge itibarıyla farklı özelliklere sahip bir grup insanı, alenen başka bir gruba karşı kin ve düşmanlığa kışkırttığı belirtildi. İddianamede, şüpheli Akersoy’un “basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek kasten yaralama” ve “halkı kin ve nefrete alenen tahrik etme” suçlarından toplam 1 yıl 4 aydan 4 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. düşmanlık”. İddianamenin kabul edilmesinin ardından Akersoy yurt dışı yasağıyla serbest bırakıldı. .
haber-dargecit.com.tr