Sağlık

Şişli Halk Hastanesi’ni koruyor: “Deprem hastanesi Şişli’nin Etfal’e ihtiyacı var”

Şişli Etfal Hastanesi ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Kahramanmaraş depremlerinin ardından İstanbul’da olası depremlere karşı savunmasız olduğu belirlenen hastanelerde seferberlik ve tahliye çalışmaları yapılırken, sağlık birlikleri dışında bölge halkı da hastanelerine sahip çıkmak için meydanlara çıktı.

Şişli Etfal Ranta Kurban Edilemez

Şişli Belediye Meclisi ve Şişli Etfal Dayanışması, hastanelerin yerinde dönüşümü için seslerini duyurmaya çalışanların ortasında yer aldı ve hafta sonu yaptıkları basın açıklamasıyla hastanelerin yerinde dönüşümüne davet ettiler. Şişli Etfal Hastanesi. İstanbul Tabip Odası da “Şişli Etfal’in vurgunculuğa kurban gitmemesi için Şişlili olarak sizlerin büyük payınız var” diyerek harekete destek verdi.

Şişli Etfal Dayanışması

Şişli İl Yönetim Kurulu ve Şişli Etfal Dayanışması tarafından yapılan basın açıklamasında hastanelerin yerinde dönüştürülmesi konusu ilk sırayı aldı. “Deprem Hastanesi, Şişli’ye Etfal lazım” diyen Şişlililerden oluşan platform, “Hastanemiz Etfal olmadan bölgemizde meydana gelecek depremin yol açacağı can kaybının çok daha yüksek olacağını da biliyoruz. . Hastane yoksa doktor, hemşire, ambulans, ameliyathane, yoğun bakım, ilaç yok. Hayata tutunabilen insanları kaybetmek demektir. Enkazdan kaçıp hastane yollarında uzaktan ölmek, tıbbi müdahale olmadığı için sevdiklerimizin kaybını çaresizce izlemek istemiyoruz. Depremin hastaneye, Şişli’nin Etfal’e ihtiyacı var!” açıklama yaptı

İstanbul Tabip Odası’ndan Şişli Halkına Destek!

İstanbul Tabip Odası’nın da destek verdiği eyleme, Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Nergis Erdoğan, önceki dönem Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Recep Koç ve oda temsilcileri katıldı. Dr. Nergis Erdoğan, eylemde yaptığı konuşmada, bir kenti, bir ilçeyi o bölgenin insanı ile korumanın mümkün olduğunu söyleyerek, mücadelede yerelin gücüne dikkat çekti. Erdoğan, “Şişli Etfal Dayanışmasını tüm kalbimle kutluyorum. Konutların yer değiştirmemesinde Şişli Etfal’in rolü büyük. Çapa ve Cerrahpaşa’nın yerinden edilemeyeceği gibi. Biliyorsunuz İstanbul hastanelerinin karneleri sıfırın altında ve 10 hastaneden 8’i ayakta kalamıyor. Vatandaşlarımızı depremde enkaz altında kaybettik, bu yüzden bildiğimiz Şişli Etfal’in burada kurulması sağlıklı bir yerde çözülmesi gereken bir konu. İstanbul Tabip Odası olarak bu tür önemli kurumların kaybolmaması için yıllardır uğraşıyoruz. Şişli Etfal hareket etmesin diye defalarca hareketler ve basın açıklamaları yaptık. Ama önümüzdeki insanlar sağır ve kördü. Bundan sonra onları daha büyük ittifaklarla, daha büyük oyunlarla karşı karşıya getirmemiz gerekiyor. Bu eylem bu yüzden son derece değerlidir. Şişli Etfal yerinde kalmalıdır. Tıpkı diğer büyük hastanelerimiz gibi. İstanbul Tabip Odası olarak her zaman yanınızda olduğumuzu ve sonuna kadar desteklediğimizi bilmenizi isterim.”

Sesimizi Duyan Var mı?

Şişli Etfal’in yerinde dönüşümü için düzenlenen eyleme Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası (SES), Şehir Plancıları Odası ve Fatih Dayanışması destek verdi. Eylem “Hem Şişli için hem de İstanbul için haykırıyoruz. Bu sesi duy. Hastanelerden başlayarak Türkiye’nin kalbi olan bu dünya şehrini İstanbul’u depreme hazırlayın. Soruyoruz: Sesimizi duyan var mı? sözleriyle bitirdi. (BSHA- Bilim Sağlık Haber Ajansı)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu