Haber

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad Suudi Arabistan’a gitti

ensonhaber.com

Suriye ile Arap bölgesi arasındaki gerilim yumuşama dönemine girdi.

Şam Devlet Başkanı Esad’ın Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri ziyareti ve Tunus’a yeniden büyükelçi atama kararı yeni bir dönemin habercisi.

Suriye-Suudi Arabistan yakınlaşması

Geçen ay, Riyad yönetimi konsolosluk hizmetlerinin yeniden başlatılması için Şam ile görüşmelere başladığını açıklamıştı.

Bu gelişmenin ardından Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, Suriyeli mültecilerin durumunu görüşmek üzere Suudi Arabistan’a gitti.

“İlişkiler düzeliyor, bağlar gelişiyor”

El Cezire, “Şam ve Riyad arasındaki bağlar gelişiyor. İki Arap ülkesi arasındaki ilişkilerin yeniden kurulması giderek daha olası hale geliyor.”o yazdı.

Mikdad, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Farhan’ın daveti üzerine Çarşamba günü Cidde’ye gitti.

Suriye’de istikrar gündemde

Havalimanında yetkililer tarafından karşılanan Mikdad, daha sonra Suudi mevkidaşı Farhan ile görüştü.

Suudi Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, iki “Suriye’nin birlik, güvenlik ve istikrarını koruyan siyasi çözüme ulaşma çabaları konulu oturum”olacağını duyurdu

Suriyeli mültecilerin dönüşünü kolaylaştırmak istiyorlar

Dahası, “Suriyeli mültecilerin anavatanlarına dönüşlerini kolaylaştırmak ve Suriye’deki etkilenen bölgelere insani erişimi güvence altına almak”Konular masada olacak.

Ziyaret, Suriye’de savaşın başladığı 2011’den bu yana bir Suriye dışişleri bakanının Suudi Arabistan’a yaptığı ilk ziyaret olarak kayıtlara geçti.

Arap Birliği Şam’daki durumu görüşecek

Bu arada Suudi Arabistan, Suriye’nin Arap Ligi’ne dönüşünü görüşmek üzere Cuma günü bölgesel dışişleri bakanları toplantısına ev sahipliği yapacak.

Suudi devlet medyası geçen ay Şam ile Riyad arasında konsolosluk hizmetlerinin yeniden başlatılması için görüşmeler yapıldığını bildirdi.

Suudi Arabistan’ın Suriye’nin müttefiki İran’la yakınlaşmayı kabul etmesinden bu yana diplomatik angajmanlar hız kazandı.

Gözden kaçırma Suriye, Tunus’ta büyükelçiliğini yeniden açacak Haberin Detayları
Körfez ülkeleri Suudi Arabistan’da Suriye’yi görüşecek Haberin Detayları

habersulakyurt.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu