Haber

Uluslararası Finans Kuruluşları Deprem Sonrası İhtiyaçları Tartışmak İçin Hatay’da Toplandı

HatayBüyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaşı, Afet Uyum Merkezi’nde uluslararası finans ve çevre kuruluşlarıyla bir araya gelerek deprem sonrası ortaya çıkan ihtiyaçlara ilişkin soruları yanıtladı.

Toplantıya Fransa’nın Türkiye Büyükelçiliği katıldı. ekonomiToplantıya Maliye Müsteşarı ve yardımcısı Yaban Hayatı Koruma Vakfı (WWF-Türkiye), Fransa Devlet Hazinesi yetkilileri (CIC), Alman Uluslararası İşbirliği Ajansı (GİZ), Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) temsilcisi katıldı. Antakya Ticaret Borsası Başkanı Ali Mursaloğlu da hazır bulundu.

SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM POLİTİKALARI HATAY’DA TEMEL EDİLECEK

Doğal Hayatı Savunma Vakfı (WWF-Türkiye) yetkilileri, toplantıda Hatay’da sürdürülebilir tarım politikalarını desteklemek istediklerini, uygulanabilir uygulamaların yaygınlaştırılması için politika ve irtibat önerileriyle geldiklerini bildirdi. Bir diğer Lütfü Savaş ise son dönemde yer altı sularının azalmasından ve topraktaki canlı sayısının azalmasından bahsederken, depremin ardından Hatay’da tarımsal üretimin de kesintiye uğradığını, insanların topraklarını Suriyelilere satıp Suriye’ye gittiğini söyledi. ekonomik zorluklar nedeniyle şehir veya diğer illere. Tohum, gübre ve fide desteği adı altında maliyetinin tamamına satış yaparak piyasa fiyatlarının yükselmesini engellediklerini anlattı.

ULUSLARARASI FİNANS KURULUŞLARI HATAY DEPREMİNİN YARALARINI HAREKETE GEÇİRİYOR

Fransa’nın Türkiye Büyükelçiliği, Fransa Devlet Hazinesi (CIC), Alman Uluslararası İşbirliği Ajansı (GİZ), Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) heyetlerinin yetkilileri ile her türlü maddi ve manevi yardımın yanı sıra, Hatay’ı tekrar ayağa kaldırmak için teknik servis hizmeti verdi. Hazır olduklarını belirterek yardım teklifinde bulundular.

“HATAY’IN İNŞAATINDA BİZİ HİSSEDİYORLAR”

Başkan Savaş, heyete Hatay’ı yeniden ayağa kaldıracak plan ve projelerinin hazır olduğunu belirterek, “Hatay’daki imar ve onarım işinin İstanbullu bir firmaya verildiği iddia ediliyor. İstanbul belediyesini içermiyor. 13 medeniyet, 27 kültür burada yaşadı. Bunları bilmeden, bilmeden, bu şehirde nefes almadan, yaşamadan Hatay’ı yeniden ayağa kaldıramazsınız.”

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu